Ga naar inhoud
Favorieten 0

Weer thuis? Met deze 3 tips blijf je net zo gelukkig als de Friezen

Je opfries-ervaring in Friesland was fantastisch en je winterdip is als sneeuw voor de zon verdwenen. Heerlijk! Hou dit gevoel vast en geef je innerlijke Fries de vrije hand. Want Friezen zijn niet voor niets de gelukkigste Nederlanders; in Fryslân stiet lok op ien. Oftewel: in Friesland staat geluk op één. 

Het is de ruimte, de rust en de verbondenheid met de mienskip die de Friezen zo’n gelukkig volkje maakt. Waarschijnlijk speelt hun eigenwijze aard ook een rol, want die zit ingebakken in hun DNA. Friezen doen de dingen nu eenmaal net een beetje anders dan de rest van Nederland. Benieuwd wat jij kunt overnemen van de Friese levenswijze, om je opfries-geluk zo lang mogelijk vast te houden? We hebben drie tips voor je: 

Tip 1: Kom fan dyn bank!

Zo simpel is het. Kom van je bank af, want van bewegen word je blij! Waarschijnlijk was je in en rond de Friese bossen, weilanden, wadden of wateren ook lekker in beweging. Wandelen, wadlopen, winterzwemmen, wat je ook deed, je voelde je goed. Gezond, vitaal, fris en vooral opgefriest.   

Ga dus thuis ook lekker wapperen en waaien in het bos of op het strand. Kijk als een toerist naar je eigen omgeving. Fryslân wacht wel op je voor je volgende bezoek. Wij zijn er altijd. Net als onze koeien, wadden en waters. Of pak je fiets en doe een rondje door je eigen stad, en begin je dag met een koude douche. Is niet hetzelfde als een duik in een fris Fries meer, maar het is wél oppeppend. Kun jij er weer even tegenaan.   

Kwam je vooral naar Fryslân voor onze elf lieflijke stadjes, bijzondere musea en unieke fonteinen? Zoek thuis in je eigen omgeving dan een paar leuke musea en stap daar eens een middagje rond. Ben je er ook even uit, haal je in een moeite door je 10.000 stappen en prikkel je ondertussen je verbeelding en je fantasie.   

Tip 2: krûp werom op 'e bank

Zo, nu je actief bent geweest en lichaam en geest weer een oppepper hebt gegeven, is het tijd om weer smûk (knus) terug op de bank te kruipen. Onder een dekentje, met een warm kopje thee, of met een van onze speciaal gebrouwen opfries-biertjes. Wat jij wilt. 
 
Hoe raakte jij in je opfries-dagen de tijd kwijt en vond je jezelf terug? Heb je urenlang gelezen, gepuzzeld of obsessief zitten breien? Wat let je om dat thuis ook te doen? Natuurlijk, het huishouden moet worden gedaan, je lege koelkast roept dat ‘ie gevuld wil worden en de planten dat ze water willen, maar dat kan ook over een uurtje, toch? Neem dat momentje. Gun jezelf nog een paar bladzijden, een sjaal die af is, of een fijne film. Een Friese film bijvoorbeeld. Over Grutte Pier, kun je daarna in het Fries Museum zijn zwaard komen bekijken. Heb je gelijk een goede reden om weer naar Fryslân af te reizen. 

Tip 3: fuort mei dy telefoan

Laat je telefoon voor wat die is en denk terug aan de rust en ruimte in Fryslân. Aan je wegsmeltende winterdip, een heldere sterrenhemel, opspattend modder in het bos, waddenklei onder je schoenen, weidse vergezichten en gezellige restaurantjes. Haal je opgewekte opfriesgevoel weer terug en bedenk alvast wanneer je weer gaat.  

En weet dat Fryslân er altijd is voor jou. Je bent welkom, om op te friesen zo vaak je maar wilt. Wij begrijpen die behoefte en we delen onze mooie provincie én ons geluk graag met jou. Oant sjen! 

Wil je nog verder opfriesen? Bekijk dan ook