Leeuwarden-Friesland Culturele Hoofdstad van Europa

We zijn nog maar net begonnen

Wat was het een feestje, in 2018. We hebben heel Europa laten zien dat we met onze kop boven het maaiveld uitsteken. Dat we Leeuwarden én Friesland op de kaart kunnen zetten als cultuurbestemming. Dat we durfden te dromen, te doen en verschillend durfden te zijn. We hebben onze dromen waargemaakt en met heel Friesland als iepen mienskip een fantastisch cultureel jaar gehad. Maar, het is nog niet voorbij. We zijn immers nog maar net begonnen. Op naar een nieuwe toekomst.

Sense of Place

Sense of Place

Sense of Place, Oerol

© Jan Ketelaar

Hoe kan je de Wadden nóg mooier maken? Voormalig Oerol-directeur Joop Mulder neemt je mee in zijn bevindingen, met landschapskunst van de bovenste plank. De kenmerkende Friese terp in ere herstellen of de Wadden naar Leeuwarden halen; dát is Sense of Place.​

writer's block

writer's block

2018 Vierkante meter streetart. Writer’s Block wordt de grootste gratis viering van openbare kunst in het noorden, waarbij Leeuwarder straatkunstenaars aan grote namen worden gekoppeld.

nagenieten: het programma van 2018

nagenieten: het programma van 2018

Terugblik: De Reuzen van Royal de Luxe

Terugblik: De Reuzen van Royal de Luxe

Misschien wel het meestbesproken evenement van 2018. De metershoge Reuzen die Leeuwarden kwamen ontdekken brachten honderdduizenden mensen op de been.