Ga naar inhoud
Favorieten 0

Jong erfgoed in Friesland

Maak kennis met Jong Erfgoed: bijzondere gebouwen en kunstwerken, zelfs wijken en groen dat tussen 1965 en 2000 tot stand is gekomen. Deze zijn bijzonder, omdat ze iets vertellen over die periode in Friesland. Zoals dijkverhogingen (nu ook weer actueel), de opkomst van TV en de ruilverkaveling (ook nu weer actueel). Uit een lijst van 100 bijzondere iconen in Fryslân is een top 13 bekend geworden die je zeker gezien moet hebben.

Dit is de top 13

route langs de 13 iconen

De route is 197 km lang, start bij de Vuurtoren in Harlingen en gaat langs de zeedijk naar Marrum, waar de nummer 1 te zien is: het Dijktempeltje van Ids Wiersma. Dan via Leeuwarden, Tjerkgaast en Workum terug. Een mooie opwarmer voor de Elfsteden-fietsroute! 

Bekijk de fietsroute

Meer over jong erfgoed

Langs deze geliefde jonge monumenten maken we de komende tijd een fiets- en autoroute. Houdt de website in de gaten en beleef deze jonge Friese monumenten en hun verhaal voor Friesland! De betrokkenen bij de peiling krijgen een bericht als de route klaar is.

Naast dat we in Friesland dus al veel oude monumenten hebben, zijn er nu ook potentiële jonge monumenten in beeld gekomen, mede dankzij de Friese inwoners. Want Fries erfgoed is mensenwerk door de Friezen!

Naar de website
Jong Erfgoed
  • Jong Erfgoed