Leeuwarden-Fryslân 2018

ReOpening

Het complete overzicht

3 t/m 25 november

De laatste maand van het Culturele Hoofdstad-programma is geen einde, maar een begin. Een ReOpening.

In deze maand mengen we ons in het geweld van de typische Leeuwarder winterfestivals als Explore the North, LUNA en het Noordelijk Film Festival en geven we in een ontzettend brede programmering het podium aan jonge makers.

Lees meer

Het programma de tweede week

Week 2: 12 t/m 18 november

Hoofdprogramma

Writer's Block: 2018 was slechts het begin

NIEUWS

Als een kleurrijke koorts verspreidden de murals van Writer’s Block Mural Festival zich door de binnenstad van Leeuwarden. Het zijn opstekertjes voor de stad, dat richting de winter steeds natter en grijzer wordt. Dat is exact wat organisatoren Peter Reen en Serge Hollander...

Lees meer

Dorp Europa: een kleurrijke reis

NIEUWS

Europeaan zijn...wat houdt dat precies in? Voel jij je Europeaan, Nederlands of Fries? En waar voel jij je thuis? De voorstelling Dorp Europa neemt je mee op ontdekkingsreis door het Europa van vroeger en nu.

Lees meer

Mienskipsprogramma

Festivals

Eritreatown: kom je kennismaken?

NIEUWS

Met zo’n 400 Eritrese statushouders in Leeuwarden is er sprake van een behoorlijke subcommunity. Maar wat weten wij Nederlanders nu eigenlijk van dit Oost-Afrikaanse land, haar inwoners en haar cultuur?

Lees meer

Unieke samenwerkingen tussen Japanse en Friese makers

NIEUWS

De Japanse en Friese cultuur worden dicht bij elkaar gebracht door Explore the North, Lân fan taal en EU-Japan Fest tijdens de zesde editie van het festival in november. De wereldberoemde Japanse noiserockband Bo Ningen en de Friese dichter Elmar Kuiper creëren in een paar dagen nieuw werk dat ze op het festival presenteren.

Lees meer

Wachten op hoog water: ,,Knokken en niet opgeven”

Wachten op hoog water, zo heet het kunstwerk dat trots op de dijk bij Holwerd zal prijken. Sinds 2011 is Jan Ketelaar bezig met de beelden. Hoe staat het nu met de kunstenaar en zijn werk?

Fanzine over de ziel van Leeuwarden

Van 29 oktober t/m 16 november werken acht kunstenaars aan een magazine voor fans van Leeuwarden. Het resultaat is te zien in een tentoonstelling van 17 november t/m 8 december in Kunstruimte H47.

Aanrader: Liquid Loft: Church of Ignorance

Lees meer

bekijk de agenda

Koop je tickets

plan je bezoek

Ontdek de projecten

boek een arrangement

LF2018 app

LF2018 shop

veelgestelde vragen

contact

partners en sponsors

Ons verhaal

Doe mee

volg ons

Hoofdsponsors
Hoofdsponsors
Businesspartners

Initiators