Ga naar inhoud
Favorieten 0

Wjerspegelje

‘Wjerspegelje’ is een project van Merk Fryslân en Leeuwarden UNESCO City of Literature, naar Zwols voorbeeld (weerspiegelen.nl / #weerspiegelen) en met steun van de provincie Fryslân. De gedichten zijn op meer dan 200 locaties over de hele provincie te vinden in de gastvrijheid sector, bibliotheken, scholen en gemeentehuizen.

Lees hieronder alle gedichten:

Bekijk de video

Hier vind je alle gedichten per regio

6x Friesland

Friesland heeft een eigenzinnig karakter en dat moet je ontdekken. Van Waddenzee tot Drents-Friese Wold en van Lauwersmeer tot IJsselmeer, tot de rand toe gevuld met onontdekte plekjes en eindeloze luchten tot aan de horizon.

De Wadden

Kies je favoriete eiland of bezoek ze allemaal. Anders dan een vliegreis naar een tropisch eiland en toch even helemaal weg en kun je uitwaaien, duinhoppen of kokkel sprokkelen.

Meer over De Wadden
Fietsers op een tandem voor de vuurtoren van Schiermonnikoog

Noordoost Friesland

Dit is dé plek voor degene die de rust en ruimte. Land in Friesland. Wadden, wouden, water en het pittoreske Dokkum, de noordelijkste stad van Nederland.

Meer over Noordoost Friesland

Noordwest Friesland

Hier vind je 'Verhalen van een Oude Zee'. Het Bildt en de Greidhoeke zijn beide geboren uit een leven en strijd met de zee.

Meer over Noordwest Friesland

Leeuwarden

De culturele hoofdstad van Europa in 2018 bruist nog steeds. Alles wat je verwacht van een stad, zonder de drukte, knus en overzichtelijk en bomvol Hidden Gems.

Meer over Leeuwarden

Zuidwest Friesland

Wie van water houdt haalt zijn hart op in Waterland van Friesland. Laat je meevoeren langs de waterwerken van het Woudagemaal en de Afsluitdijk en alles daartussen.

Meer over Zuidwest Friesland

Zuidoost Friesland

Alles wat je over Friesland dacht te weten, wordt ontkracht in Het Andere Friesland. Voel je beschut tussen de eeuwenoude bomen, geniet van dieppaarse heidevelden en warme zandverstuivingen.

Meer over Zuidoost Friesland

Bekijk hier de promovideo

Persberichten

  • 28 januari

    Wjerspegelje: Friese gedichten op spiegels

    28 januari
  • 1 april

    Wjerspegelje breidt uit met 96 locaties

    1 april